Sticky pecan upside-down cupcake
Denna gången blev det Leilas Sticky pecan upside-down cupcake. Va faktiskt ganska nyfiken på denna lilla sak. Och den va helt okej, en sak va bara att det skulle vara lite mindre honung i kolan, kanske byta ut honungen mot sirap, fast jag vet inte om det hade funkat men har för mig att man brukar ha sirap när man gör sånt. Ja det va bara en tanke men gör ni denna så ta flytande honung istället som inte har lika kraftig honungssmak som vanlig honung har.


12 CUPCAKES
Recept ur Leilas bok ”Hello cupcake!”.
Pekannötskola:
50 g smör
2 msk honung
½ dl farinsocker
3 dl pekannötter ( ca, jag använde 100g )
smält smör till pensling av formarna
Cupcakes:
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ krm malen nejlika
1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med kolan: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en kola under någon minut. Ta bort från värmen.
3. Halvera pekannötterna på längden.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt, och pensla dem med smält smör.
5. Häll knappt 1 msk av kolan i varje form och fördela de halverade pekannötterna över kolasmeten.
6. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
7. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
8. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
9. Fyll smeten över pekannötterna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna något, vänd sedan kakorna uppochner. Dra försiktigt av pappersformarna innan de svalnat.
Hoppas ni haft en skön helg och att ni får en toppen vecka! Glöm inte av det söta i livet! <3
