Midsommar cupcakes!

Glad midsommar på er alla!
 
Hoppa ni hade en riktigt bra dag/kväll igår! Det hade iaf jag med goa vänner och familjen.
Naturligtvis va vi tvugna att ha nått gottigt till fika så jag bestämde mig för att hoppa fram några sidor i boken för att hitta nått riktigt sommrigt att bjuda på så det fick bli Mazarincupcakes med färska jordgubbar.
 
Dessa va riktigt enkla att göra, gick hur fort som helst!
 
Jag började med att mäta upp smöret som skulle va i och lät det stå framme någon timma så det blev riktigt mjukt. Sedan va det bara att riva mandelmassan och hälla det i skolan med smör och vispa upp det krämigt.
 
    
 
Man skulle sedan ha i ett ägg åt gången och vispa in det i smeten.
 
 
 
Och sist i med mjölket och sedan klart!! =)
 
    
 
Hitta lite sommriga formar.
 
 
 
Sen skulle man som vanligt fylla upp dem 3/4 och sedan in i ugnen i 20 min.
 
 
 
Sen när det hade kallnat och det va dags för fika spritsade jag grädde på och dekorerade med en jordgubbe. Blev väldigt fina och sommriga och mycket uppskattade av alla =) Kul!
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
Gillade denna faktiskt! Mest hur den ser ut, vacker på nått sätt! Smaken va bra, blev väldigt gott ihop med jordgubben. Den får av mig 4 av 5. Så himla enkel att göra och helt klart värt att testa!
 

Cirka 16 cupcakes

Mazarincupcakes med färska bär

  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 ekologiska ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 liter valfria färska bär (jordgubbar, bigaråer och hallon)
  • 5 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd sist i mjölet för hand.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem svalna helt.
  7. Vispa grädden fluffigt och skiva jordgubbarna.
  8. Spritsa grädden på kakorna som en lite ”bikupa” och fäst bären i grädden.
Han ni där ute också sitta ute nått i midsommar eller fick ni hålla er inne? Vi trotsade regnet och spenderade våran tid ute under lite skydd. En helt vanlig midsommar afton i sverige alltså =) Hehehe!
 
Glöm inte bort det söta här i livet även om ni nu sitter hemma och är bakfulla! <3 Puss!

Rocky Road cupcakes

Jag börjar fundera på om jag verkligen gillar choklad så mycket som jag tror att jag gör. Dessa tyckte nog gubben och barnen va godare än jag själv gjorde iaf. 4 av 5 fick de av gubben, av mig får det bara 2 av 5.
 
Startar som vanligt med att förbereda och sedan vispa ihop ägg och socker.
 
      
 
Sen skulle smöret smältas och efter det skulle man blanda i gräddfilen och kaffet i smöret, det såg mindre gott ut men det såg ju desto godare ut när smeten var klar =)
 
   
 
Sen va det dags att blanda i ordning de torra ingredienserna och sedan hacka och smält chokladen och ha i den i smeten.
 
       
 
Så nu är smeten klar ,då va det dags att ta fram allt det göttiga och börja "skala" alla dumle kolor =)
 
    
 
Sen skulle man börja med att fylla upp lite av smeten i formarna och sedan fylla på med nötter, marsmellow och kolor och sedan på med mer smet. Jag avslutade med att strö lite nötter på toppen också. Mängden får man bestämma själv, ta mer eller mindre av det sakerna du gillar.
 
      
 
 
 
 
 
Nu va det bara dags att ta ur dem och vänta tills de kallnat. Under tiden gör jag glazen. Och som tidigare tar jag sirap istället för honung!
 
    
 
Sen va det bara att låta alla ta på det som de själva ville ha, som tidigare bör man inte göra i ordning fler än va man äter. Glazen blir väldigt hård när den har stått i kylen så om du vill ha den lite enklare att arbeta med kör den i micron några sek och rör sedan om.
 
 
 
 
 

Så betyget för denna va okej. Av mig får den 2 av 5 men av gubben fick den 2 av 5. Han ville dock ha mindre nötter i och jag ville lätt ha mer nötter, tycker det va gott med det salta i.
 

12 Rocky Road Cupcakes

Leilas Rocky Road cupcakes

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar minimarshmallows
  • 2 nävar dumlekolor

Fudge glaze

  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk honung ( jag tar sirap)
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Salta jordnötter, minimarshmallows och dumlekolor till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med dumlekolor, minimarshmallows och lite jordnötter. Fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Låt svalna.

Fudge Glaze

  1. Koka upp grädde, mjölk och honung. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en aning.
  2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Rör i smöret.
  3. Skeda en klick glaze i mitten av varje cupcake och garnera med små bitar av dumlekola, minimarshmallows och salta jordnötter.
 
Hoppas ni alla har det bra i regnet och glöm inte av det söta i livet! <3 Puss!
 
 
 
 
 

I´m in bounty heaven!!

Bounty cupcakes!!
 
OMG!! Såååå goda! Jag stötte på jack potten här om dagen i boken. Vi konstaterade precis efter att ha fikat på dessa cupcakes i tre dagar att dessa kommer på en delad andra plats med sweet potato cupcakesen. På första platsen är cheesecake cupcaken, de va bara för underbara! (undra om man måste göra dessa igen i sommar....hm...så många recept!)
 
Dessa va som de andra väldigt enkla att göra. Jag började med glazen för den behöver ju stelna till lite innan man kan spritsa den (fast jag va lat så jag spritsade aldrig på dem utan använde en sked istället, sprits påsarna är slut =( buhuuuu ) Och det står i receptet att man ska ha honung i glazen, det hade jag sist och jag tyckte inte den blev nått gott så jag bytte till sirap och det blev kanon!
 Först skulle man koka ihop grädde, sirap (honung) och lite salt.
 
 
 
Och medans man gjorde detta ska man hacka chokladen i en matberedare så det blir tunna/små bitar.
 
  Anledningen till att man gör så här är att man ska hälla över den varma grädden och har man för stora bitar så kanske det inte smälter så bra.
 
  Sen i med smör och philadelpia osten, sen pump mixa 
 
Men va försiktiga!! Det får bara precis gå ihop, annars skär det sig!!
 
    Och nu in i kylen för att stelna till lite.
 
Nu går vi på kokosen, va försiktiga för det kan gå fort i stekpannan!
 
 
 
Sedan smältde jag smöret och hälde i kokosmjölken, jag försökte hitta en liten burk för att slippa slänga så mycket men det fick bli en stor burk iaf. Jag vispade runt lite i kokosmjölken för det va så stora klumpar i den, ville ha en jämn mjölk med så mycket smak som möjligt i den.
 
         Ser inte så gött ut men =P
 
Nu vispa ihop ägg och socker och blanda till de torra ingredienserna i en egen bunke.
 
      
 
Och nu ska det göttiga in i smeten! =)
 
    
 
Behöver jag förklara för er att smeten va guuuuuudomligt god?!?! Heaven!!
 
    
 
Och sedan va det bara att dela på bounty bitarna och trycka i en halv i varje cupcake ( vist e det riktig smal mat =P Hehehe )
 
  och nu in i ugnen! =) 
 
Och nu! Klara! Tänk om det kunde gå så här fort irl! =)
 
 
 
Jag glömde faktiskt ta en bild på glazen =/ ber om ursäkt för detta! Jag hade ju glazen i en skål och alla fick lägga på så mycket el så lite glaze som de själva ville ha på sina cupcakes. Sen när man skulle fika dagen efter så va glazen jätte hård så då får man värma på den i micron i ca 30 sek och rör om ordentligt. Så mitt råd är att INTE dekorera alla cupcakes på en gång om det inte ska ätas upp just då för glazen blir väldigt hård och då är den inte lika god!
 
     
 
Här ser ni bounty biten titta fram i mitten =)
 
 

Bounty cupcakes

1 dl kokosflingor
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger

Glaze

250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung  (sirap)
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g Philadelphiaost
Kokos till garnering

 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
11. Låt svalna.

Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
1. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
2. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
3. Spritsa glazen över cupcakesen. ( eller gör som m ig och låt alla ta de dom vill ha, och spritsa INTE på dem ni inte kommer äta upp just nu!!
4. Garnera med kokos.

 

Dessa va som jag sa inna sjukt goda!! Gillar ni cocos och choklad så gör dem!! Det får 4 av 5 möjliga, kanske till och med 4,5....jo mer 4,5 faktiskt! =) Gott va det alltså!


Hoppas ni alla har en skön helg där ute och glöm inte av det söta i livet! <3 Puss!!

Ps, letar fortfarande efter tipps på fina BRA cupcakes formar, inga som har några förslag?
 

sweettoothcupcake.blogg.se

Glöm inte det söta i livet!

RSS 2.0