Blueberry lemon cupcakes

En trist långfredag fick bli blueberry lemon cupcakes fredag! Skulle ju baka dessa till morgondagens påskmiddag men C hade redan köpt en cheescake som vi skulle ha som efterrätt istället så, ja det fick bli idag istället. Så nu har vi fika hemma hela helgen =) Not bad at al!
 
 
Det var verkligen ett jätte enkelt recpet detta, bara vispa ägg och socker fluffigt och blanda de torra ingredienserna i en separat skål och vända i ägg smeten. Sedan va det i med det rivna citronerna och citronsaften. Klart!
 
      
 
Och givetvis MÅSTE man smaka på smeten!   Va en "vis" kille som en gång sa till mig att det finns inga riktigt BRA bagare eller kockar som är smala. Kanske kan stämma, smaka måste man ju ;-)
 
Sedan va det dags att fylla formarna med hälften av smeten och sedan fylla på med lite blåbär, det står färska men jag hade stora frysta. Blev bra men de kanske inte va lika smakrika som de små eller färska skulle vara.
 
    
 
Det hade inte så mycket färg på sig efter 20 min men det va väldigt fina i profil!
 
 
Nu va det bara att låta dem kallna och då går vi på frostingen. Har ni aldrig gjort denna frosting förut så GÖR DEN!!! Den är himelsk och passar till alla möjliga cupcakes, inte bara denna.
 Den är inte bara super god den är också super enkel =) Lika mycket smällt vit choklad (gram) som philadelfiaost
 
      
 
Först så började jag spritsa så som Leila hade gjort, men det blev verkligen inte snyggt, va inte speciellt snyggt i hennes bok heller om jag ska va ärlig. Så jag gjorde på detta sättet istället, inte det vackraste jag gjort men ...det va iaf gott! =)
 
    
 
 
Glad Påsk!!!
 

Blueberry Lemon Cupcakes, 12 st

Recept från Leila Lindholms Hello Cupcake
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,75 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 2 citroner
2,5 dl färska blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Smält smör, häll i mjölk och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulvrer och salt och vänd ner det i smeten. (Vispa inte ner det). Blanda i skal och saft från citronerna. Varva smeten med blåbären i formar, fyll de till ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min.

White Chocolate Frosting
Hämtat från Leila Lindholms böcker
200 g vitchoklad
200 g philadelphiaost

Hacka chokladen och smält i ett vattenbad  ( Jag smälte det i micron, funkade kanon). Låt svalna lite och rör sedan ihop med philadelphian ( jag använde elvispen). Spritsa/bre sedan på cupcakesen.

 
Dessa var som jag skrev innan väldigt enkla att göra och det var goda. De får 3,5 av 5 möjliga. Inga har ännu slagit sweet potato cupcakesen.
 

Saftiga!
 
Ha nu en mysig påsk och glöm inte av det söta i livet!

NU ska man se receptet också!

Blev någon miss igår så receptet inte syntes men nu så ska det finnas där! =)
 
Kan för övrigt tillägga att nu är cupcakesen slut! Hehehe
 
Glad Påsk alla!!!

Dumlecupcakes

Det är ju lill lördag idag! =D En bra ursökt till att baka till det en dag tidigare än planerat, ja det och att jag blev klar med mitt arbete en dag tidigare än jag räknat med.
 
Idag blev det dumlecupcakes! Idag körde jag på en mer uppstyrd bakning än jag gjort tidigare, jag gjorde i ordning alla skålarna med de olika ingredienserna innan jag började baka.
 
 
Sen är det faktiskt lite roligare att göra så när man har så fina skålar att baka i också! Dessa har jag fått av sambons föräldrar, älskar dessa skålar!
 
     
 
Degen blev väldigt stabbig först men när man haft i grädden och smöret och den smälta chokladen ( ja precis, dessa cupcakes är nästan direkt taget ur en vikt väktar bok ^^ eller NOT! Hahaha! ) så blev smeten genast bra igen.
 
      
 
Det är tydligen viktigt att vända i alla ingredienserna inte använda vispen. Jag är ju inte utbildad på nått sätt så jag vet inte riktigt varför men jag tror att det har nått med "fluffet" i själva kakorna ( ni som kan får GÄRNA rätta mig om jag har fel!! )
 
 
Då va det bara att fylla upp formarna!
 
  Snacka om att smeten va GOD!! Himmel sägger jag bara! =)
 
      
 
Medans cupckesen är i ugnen är det dags att göra choklad granche frostingen. Jag trodde jag floppade helt på den efter som den blev så lös men den "tjockade" till sig efter ca 30 min i kylen, som tur va!
 
  Först mixade jag chokladen till små smulor och sedan hällde jag på den varma grädden blandningen och det fick smälta ihop, efter det blandade jag i resten, läs noga hur ni ska göra på denna för den kunde tydligen skära sig om man har otur!!
 
    
 
Nu är cupcakesen klara, tyvärr så hade jag inne dem lite för länge, det skulle vara inne 15 min men när jag kände då var de jätte degiga och 4 min senare va det för torra =( typiskt!
 
 
Nu är det dags att spritsa!
 
      
 
 
 

DUMLECUPCAKES

12 st

 3 ekologiska ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

 1 påse dumlekolor

 1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Smält smöret och blanda det med vispgrädden.
5. Blanda ner det i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe.
6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
7. Rör ner chokladen i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
9. Tryck ner 2 dumlekolor i varje form.
10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Låt svalna.

 CHOKLAD GRANCHE FROSTING

 250 g mörk kvatitetschoklad 70 %
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

 

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp vispgrädde, sirap och flingsalt och häll det över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och pulsmixa (tryck av och på, av och på). Obs! Mixa bara tills krämen precis gått ihop, mixar man för länge skär den sig.
3. Använd en sprits med stjärntyll och spritsa frostingen på kakorna.

Dessa va okej, alla här hemma tyckte om dem. Men jag känner ..nja... de hade kanske varit godare om jag tagit ut dem direkt efter 15 min och struntat i att det va kletiga. Det får endast 2 av 5 av mig. Inga som jag känner att jag kommer göra igen.

Måste nog erkänna att lite besviken på dem är jag, hade hoppats på mer... Nu hoppas jag att påsk muffinsarna blir godare =)
 
Är det någon där ute som vet vart jag kan köpa billiga och snygga cupcakes formar?? ( förutom på ullared )
 
Nu va det slut!
 
Ha en riktigt bra lång helg alla där ute och glöm inte av det söta i livet! <3
 
 

En teaser på vad som komma skall!

Jag tror jag väckt bak-djävulen i mig! Vill inget annat än att baka just nu men för att skydda min stackars midja (som redan innan är för bred) försöker jag att vänta, iaf till på torsdag! Då ska jag "fira" av den sista inlämningen för denna kursen och baka Dumle cupcakes! Och efter som svägerskan beställt efterrätt/fika till efter påskmiddagen är ett till bak inplanera på lördag, då blir det Blueberry lemon cupcakes, vilket tydligen var bra då C gillar allt med citron i! =)  Bådar gott!
 
Så nu vet ni vad som komma skall!
 
Torsdag: Dumle cupcakes
Lördag: Blueberry lemon cupcakes
 
Är det någon där ute som vågat testa sweet potato cupcakesen än? Skriv gärna och berätta vad ni tyckte isf!!
 
Puss och hej och glöm inte av det söta i livet! <3

Sweet potato cupcake

Då va det dags att starta upp! Bokens första recept var sweet potato cupcake. Hm, va första tanken, ska man hoppa över den tro? Men nä! Nu jädrar ska vi lämna våran trygga lilla vrå av vanilj muffins och choklad muffins och verkligen gå från pärm till pärm! Gött ska det bli! =)
 
Sweet potato cupcake

  Får börja med att skala och dela potatisen (vist känns det konstigt att säga att man har potatis i sina cupcakes?!)  i små tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Sedan va det bara att mixa dem till pure med stavmixen,
 
 
 
 
När jag bakar eller lagar mat är det oftast kaos i köket ( till min sambos stora förtret!) Men just idag spelar det ingen roll för jag var ändå ensam hemma =P
 
 
 
 
 
Detta som de flesta andra recepten börjar man med att vispa ägg och socker pösigt sedan blandade man de torra ingredienserna i en annan skål och vände sedan i dem i äggsmeten. Det som kanske var lite annorlunda i detta recept var att det va olja istället för smör ( ja det var iaf lite annorlunda för mig =P ) och så klart potatisen! Och man måste ju så klart smaka på smeten! Ett måste och det är då inte bara för barnen det gäller!!
 
 
 
 
Det svåraste inför varje muffins bak är ju vilken muffins form ska man använda denna gången?! =)
 
 
När cupcakes plåten är i ugnen va det dags att förbereda frostingen
 
 
Färdiga! Nu ska det bara kallna lite.....denna eviga väntan!!!
 
 
Nästan klara! Där har ni boken jag använder!
 
 
 
 
 Färdiga att avnjutas!!
 
 
  Ska plocka fram mina dekorations vertyg mer nästa gång tänkte jag.
 
 
Så vad blir då första receptets betyg?! 4 av 5 helt klart! Enkla att göra och mycket goda. Barnen tyckte det påminde om morotstårtan vi brukar göra och jo det har nog rätt i det! Skulle aldrig kunna säga eller ens komma på tanken om att det är potatis i dem iaf! =) Så vill ni sticka ut lite extra och glänsa på nästa fika träff med någon så testa dessa och berätta inte förän efter vad det var för några cupcakes! =)
 
Recept
 
ca 16 st
4,5 dl sötpotatispuré (jag kokade 2.5 st normalstora och det blev 4 dl)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljso
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
½ tsk salt
1,5 dl matolja

Frosting
60 g mjukt smör
4 dlflorsocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
200g Philadelphiaost (en burk)
 
Sätt ugnen på 175 C.

Skala och tärna sötpotatisen och koka bitarna mjuka i ungefär 10 minuter. Häll av vattnet och mixa till puré direkt i kastrullen med en stavmixer. Låt svalna en stund.

Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt – blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Blanda sedan i sötpotatispurén och matoljan.

Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Baka av i 20-25 minuter i ugnen – prova med sticka – de ska vara torra inuti.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen, fyll i spritspåse och dekorera kakorna med  frosting och dekorera efter eget tycke och smak.

Receptet är från Leila Lindholms Hello cupcake!
 
Ha nu en mysig bakhelg och glöm inte av de söta i livet!
 

sweettoothcupcake.blogg.se

Glöm inte det söta i livet!

RSS 2.0