Sweet potato cupcake
Då va det dags att starta upp! Bokens första recept var sweet potato cupcake. Hm, va första tanken, ska man hoppa över den tro? Men nä! Nu jädrar ska vi lämna våran trygga lilla vrå av vanilj muffins och choklad muffins och verkligen gå från pärm till pärm! Gött ska det bli! =)
Sweet potato cupcake
Får börja med att skala och dela potatisen (vist känns det konstigt att säga att man har potatis i sina cupcakes?!) i små tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Sedan va det bara att mixa dem till pure med stavmixen,
När jag bakar eller lagar mat är det oftast kaos i köket ( till min sambos stora förtret!) Men just idag spelar det ingen roll för jag var ändå ensam hemma =P
Detta som de flesta andra recepten börjar man med att vispa ägg och socker pösigt sedan blandade man de torra ingredienserna i en annan skål och vände sedan i dem i äggsmeten. Det som kanske var lite annorlunda i detta recept var att det va olja istället för smör ( ja det var iaf lite annorlunda för mig =P ) och så klart potatisen! Och man måste ju så klart smaka på smeten! Ett måste och det är då inte bara för barnen det gäller!!
Det svåraste inför varje muffins bak är ju vilken muffins form ska man använda denna gången?! =)
Färdiga att avnjutas!!
Så vad blir då första receptets betyg?! 4 av 5 helt klart! Enkla att göra och mycket goda. Barnen tyckte det påminde om morotstårtan vi brukar göra och jo det har nog rätt i det! Skulle aldrig kunna säga eller ens komma på tanken om att det är potatis i dem iaf! =) Så vill ni sticka ut lite extra och glänsa på nästa fika träff med någon så testa dessa och berätta inte förän efter vad det var för några cupcakes! =)
Recept
ca 16 st
4,5 dl sötpotatispuré (jag kokade 2.5 st normalstora och det blev 4 dl)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljso
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
½ tsk salt
1,5 dl matolja
Frosting
60 g mjukt smör
4 dlflorsocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
200g Philadelphiaost (en burk)
4,5 dl sötpotatispuré (jag kokade 2.5 st normalstora och det blev 4 dl)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljso
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
½ tsk salt
1,5 dl matolja
Frosting
60 g mjukt smör
4 dlflorsocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime
200g Philadelphiaost (en burk)
Sätt ugnen på 175 C.
Skala och tärna sötpotatisen och koka bitarna mjuka i ungefär 10 minuter. Häll av vattnet och mixa till puré direkt i kastrullen med en stavmixer. Låt svalna en stund.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt – blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Blanda sedan i sötpotatispurén och matoljan.
Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Baka av i 20-25 minuter i ugnen – prova med sticka – de ska vara torra inuti.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen, fyll i spritspåse och dekorera kakorna med frosting och dekorera efter eget tycke och smak.
Receptet är från Leila Lindholms Hello cupcake!
Skala och tärna sötpotatisen och koka bitarna mjuka i ungefär 10 minuter. Häll av vattnet och mixa till puré direkt i kastrullen med en stavmixer. Låt svalna en stund.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt – blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Blanda sedan i sötpotatispurén och matoljan.
Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Baka av i 20-25 minuter i ugnen – prova med sticka – de ska vara torra inuti.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen, fyll i spritspåse och dekorera kakorna med frosting och dekorera efter eget tycke och smak.
Receptet är från Leila Lindholms Hello cupcake!
Ha nu en mysig bakhelg och glöm inte av de söta i livet!
Kommentarer
Trackback