Chocolate swirl cheese cake cupcake
Chocolate swirl cheese cake cupcake
Ingredienser
Kexbotten
400 g digestivekex
150 g smör
Fyllning
600 g philadephiaost
2.5 dl kesella 10%
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 st ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
150 g mörk kvalitetschoklad 60%
3 msk espressokaffe
Gör så här:
1. Kexbotten
Sätt ugnen på 150 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
4. Fördela och tryck ut kexblandningen i formarna.
5. Fyllning
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
6. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
8. Chocolate swirl
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten, jag smälter min choklad i micron) och blanda ner kaffet.
9. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
10. Varva (med hjälp av en sked) smeten i formarna..
11. Grädda i ca 25 min. De ska ha stelnat till men kan dallra lite.
12. Låt svalna och bli kylskåpskall.
13. Blanda creme fraiche och grädde och vispa fluffigt med elvisp. Servera till cupcakesen.
Här har ni en länk om ni itället vill göra den som vanlig cheescake och inte cupcakes :
http://www.recept.nu/leila_lindholm/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/chocolate_swirl_cheesecake/
Ha nu en toppen helg och glöm inte bort det söta i livet!
Kalas goda!!!! Jag kan dessutom tänka mig att göra dem utan chokladen och med bär till. Alternativt blanda bär i den delen som egentligen skall vara choklad.
Man kanske skulle ta en långpromenad idag..? När var det fika sa du??? ;-)